Connect with us

Actualitat

Llum verda a les obres del desdoblament de la carretera Llucmajor-Campos

El pressupost de l’obra és de 27.494.171,22 euros i el termini d’execució, de vint-i-dos mesos

La Comissió Informativa del Consell de Mallorca ha aprovat, per unanimitat, l’adjudicació del contracte de les obres del desdoblament de la carretera Llucmajor-Campos (Ma-19).  L’empresa guanyadora del concurs ha estat la unió temporal d’empreses (UTE) formada per Constructora Pirenaica SA (COPISA) i l’empresa mallorquina Aglomerados de Felanitx Sa (AFEX). El pressupost de l’obra és de 27.494.171,22 euros, IVA inclòs, i el termini d’execució, de vint-i-dos mesos.
La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha assegurat que «hem aconseguit reduir l’impacte de la carretera que tenia el projecte anterior. A més, la carretera dignificarà molt l’entrada a Campos amb un tram d’1,2 quilòmetres, que no estava inclòs en el projecte anterior, amb un passeig per a vianants i enjardinament».
A partir d’ara, el Consell notificarà l’acord a tots les empreses participants al concurs. Una vegada rebuda la notificació, hi ha un període de quinze dies durant els quals es poden presentar recursos.
Si no s’hi presenta cap recurs, se signarà el contracte i en un mes, aproximadament, podrien començar les obres. Si finalment s’hi presenta algun recurs, és el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals que ha de decidir i els tràmits quedarien en pausa mentre se n’espera la decisió.
Per a aquest concurs, no només s’han tingut en compte les ofertes econòmiques. Amb la intenció que l’empresa demostràs la capacitat tècnica, les baixes que feien sobre el preu de licitació tenien un pes del 60 per cent i les valoracions de les ofertes tècniques, un 40 per cent.

Són tendència