Connect with us

Oci i Cultura

El Museu d’Història de Manacor inaugura l’exposició ‘Aquí sí que ho pots tocar’

La mostra, que romandrà oberta fins dia 15 de juliol, mostra rèpliques de ceràmiques de la prehistòria, llumetes romanes, alfàbies islàmiques, cranis de Myotragus, escultures i monedes romanes, joies talaiòtiques, i fins i tot fragments de mosaics i pedres de molí reals

El Museu d’Història de Manacor acaba d’augmentar la seva col·lecció amb còpies i rèpliques. I és que l’exposició Aquí sí que ho pots tocar, mostra i permet tocar reproduccions fetes amb motlle, rèpliques impreses en 3D i peces autèntiques del museu. “Hem d’aspirar en um museu accessible, un museu sense barreres i sense murs i aquesta exposició és la primera passa d’un llarg camí per fer que el Museu d’Història de Manacor adapti les seves instal·lacions i continguts als que tenguin alguna discapacitat”, ha explicat la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà, durant la inauguració de l’exposició.

La comissària de l’exposició, Maria José Rivas, ha convidat tothom “a tocar-ho tot, el material d’aquesta exposició i tot el que podem tocar perquè tenim la sort de comptar amb jaciments oberts que formen part d’aquest museu”.

La mostra, que s’ha inaugurat dissabte dia 19 de maig i que romandrà oberta fins dia 15 de juliol, mostra rèpliques de ceràmiques de la prehistòria, llumetes romanes, alfàbies islàmiques, cranis de Myotragus, escultures i monedes romanes, joies talaiòtiques, i fins i tot fragments de mosaics i pedres de molí reals. “Amb aquesta exposició volem donar una forta empenta al projecte Museu Accessible, que dirigeix Maria José Rivas, i que ens permetrà disposar de materials per a diferenrts nivells de desenvolupament sensorial, cognitiu i social, permetrà oferir activitats específiques i acostarà la cultura a la ciutadania perquè tots hi tenen dret i des dels museus tenim el deure de proporcionar aquest accés”, ha manifestat la directora del museu, Magdalena Salas.

La comissària de l’exposició, Maria José Rivas, ha convidat tothom “a tocar-ho tot, el material d’aquesta exposició i tot el que podem tocar perquè tenim la sort de comptar amb jaciments oberts que formen part d’aquest museu”. Des del museu i des de l’Ajuntament han donat les gràcies a l’Associació d’Amics del Museu d’Història de Manacor “perquè sou un pilar fonamental d’aquesta exposició i perquè sou un pilar imprescindible en totes les activitats que feim des del museu”, ha manifestat la regidora, Antònia Llodrà. I és que l’associació ha assumit en gran part les despeses que ha suposat la realització de les rèpliques.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com