Connect with us

Actualitat

Santanyí demana a Ensenyat si es durà a terme la ronda de s’Alqueria Blanca

El batle, Llorenç Galmés, manifesta la seva sorpresa per l’anunci del President del Consell de Mallorca, de no executar cap carretera més en sòl rústic

En la primera sessió del Debat de Política General del Consell de Mallorca, celebrat aquest dimecres, el president de l’ens insular Miquel Ensenyat, va anunciar en el seu discurs que el pla director de carreteres de l’illa seria modificat. Ensenyat va explicar que serien eliminades totes aquelles infraestructures considerades innecessàries o que no s’ajusten a un model sostenible. Va posar, d’exemple, que les rondes de Campos, Costitx i Porreres, previstes la legislatura passada en sòl rústic, ara serien executades en sòl urbà.

L’anunci fet per Ensenyat sembla haver agafat per sorpresa a molts de batles de Mallorca que estan a l’espera d’obres de millora viaria en els seus respectius municipis. Aquest és el cas del batle de Santanyí, Llorenç Galmés, qui aquest dijous, a través del seu facebook, ha manifestat la seva sopresa pel que va dir el President insular. Galmés es demana si finalment es durà a terme la ronda de s’Alqueria Blanca. Segons el batle, “les paraules d’Ensenyat vol dir que la ronda no s’executarà”. Galmés afegeix que aquesta obra “és una via que fa més de 10 anys que el poble espera, i sobre el qual la consellera Mercedes Garrido es va comprometre a què aquesta legislatura almanco quedarà el projecte definit. Per això hem demanat una reunió immediata amb la consellera perquè ens doni una explicació; no pot ser que una vegada més el Consell aturi aquesta infraestructura. Es tracta d’un dels projectes més importants, si no el més important, que té el municipi de Santanyí damunt la taula”.

La Consellera de Territori del CdM, Mercedes Garrido, en el seu compte de Twitter, fa només unes hores deia que “hem de treballar perquè la xarxa de carreteres sigui més segura. Tenim en redacció algunes rondes nuclis com, per exemple, s’Alqueria Blanca per poder eliminar el trànsit que passa per dins el poble”.

Són tendència