Connect with us

Actualitat

Establerta a Ses Salines, Llucmajor i Manacor: Així camuflava la droga la xarxa gallega que operava a Mallorca

S’han intervingut 14 quilos de cocaïna i 126.000 euros

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal després de la intercepció de més de 14 quilos de cocaïna i la detenció d’onze integrants. La droga era amagada en sofisticats compartiments dels vehicles que arribaven a Mallorca des de Galícia.

En el marc de la denominada “Operació Yunque”, durant els mesos d’abril i maig d’aquest any, en les localitats de Ses Salines i Llucmajor, a Mallorca, i Villagarcía de Arousa a Pontevedra, han procedit a la desarticulació d’una important organització d’àmbit internacional vinculada al tràfic de cocaïna, integrada principalment per individus d’origen gallec que operaven a Mallorca.

 

L’organització ara desmantellada rebia importants partides de cocaïna en el sud d’Andalusia, des d’on era transportada fins a la localitat de Pontevedra  i introduïda en vehicles degudament preparats amb sofisticats compartiments ocults per al seu posterior trasllat a Mallorca.

En una primera fase d’explotació de la “Operació Yunque”, el passat 11 d’abril, agents de la Policia Nacional interceptava a Mallorca dos vehicles minuciosament preparats, que ocultaven en el seu interior set paquets amb més de set quilograms de cocaïna, després d’haver entrat a Palma per via marítima.

Simultàniament, i en coordinació amb agents del mateix cos policial a Galícia, s’interceptava un altre vehicle a Pontevedra amb més de set quilograms de cocaïna ocults en el seu interior, procedint-se a la detenció del seu conductor.

Del resultat de les intervencions anteriors, els investigadors van dur a terme dies enrere diversos registres domiciliaris a Ses Salines, Manacor i Llucmajor, on es van confiscar deu vehicles, alguns d’ells preparats amb compartiments ocults per al transport de cocaïna i uns altres en fase de preparació, a més de la troballa de 100.000 euros i la detenció de sis persones, una d’elles de nacionalitat brasilera i la resta d’origen gallec, la majoria d’ells amb antecedents per tràfic de drogues.

En la segona fase de la recerca, dilluns passat dia 14 es procedia a la realització de cinc registres domiciliaris en la localitat de Pontevedra de Villagarcía de Arousa, en el transcurs de la qual van ser intervinguts 600 grams de cocaïna i es va detenir a quatre individus, tres d’origen gallecs i amb antecedents policials per tràfic de droga i una dona de nacionalitat brasilera.

Establerta a Ses Salines, Llucmajor i Manacor: Així camuflava la droga la xarxa gallega que operava a Mallorca
Valora aquest article
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *