Connect with us

Actualitat

Llucmajor ja dispossa d’una planta distribuïdora de Gas Natural Liquat (GNL)

La companyia Redexis Gas ha realitzat una inversió d’1 milió d’euros

L’Ajuntament de Llucmajor i la companyia Redexis Gas, presentaren aquest dimarts la planta distribuïdora de Gas Natural Liquat (GNL), que ha quedat ubicada en uns solars municipals de la zona de Son Gall, al costat del parc verd, cedits a l’empresa, que ha realitzat una inversió d’1 milió d’euros.

En aquesta primera fase de construcció, s’han fet les canalitzacions des de la planta de Son Gall per fer la xarxa troncal del servei. Així, arriba a la ronda i al carrer Weyler. Posteriorment, va cap al carrer Convent i la zona del poliesportiu. Amb la xarxa actual de 5.000 metres, prop d’1.000 habitatges del nucli urbà de Llucmajor tenen accés a la xarxa de gas natural. Aquests habitatges s’uneixen als que ja dis- posen de gas natural des de 2009, a les zones de s’Arenal, Són Verí i Cala Blava connectades a la xarxa de la badia de Palma.

En aquest sentit, per tal d’informar sobre els tràmits a realitzar, els beneficis econòmics i pel medi ambient del GNL i altres dubtes que puguin tenir els ciutadans sobre contractacions o connexions, se celebrarà una reunió informativa oberta el proper dimecres dia 23 de maig, a les 19.30 hores, al Claustre de Sant Bonaventura.

La nova planta pot donar accés al gas natural a tot el nucli, 3.500 habitatges, i una població de 12.736 habitants. La xarxa actual s’anirà estenent segons la demanda de connexions.

Pot donar servei a tot el nucli, 3.500 habitatges, i una població de 12.736 habitants

El batle de Llucmajor, Gori Estarellas, ha apuntat que l’opció de poder gaudir de servei de gas natura “és un luxe i era una demanda per part de la ciutadania que reclama poder optar a aquests sistemes alternatius d’energia neta i més econòmi- ca”.

Per la seva banda, el director regional de Redexis Gas a Balears, Hernando Rayo, ha recordat que “aquesta font d’energia comporta millores ambientals i econòmiques per als veïns, comerços i establiments turístics del municipi”. “El gas natural és una energia que redueix un 30% les emissions de CO2 respecte al gasoil i la seva combustió no genera residus sòlids, ni cendres, ni emet sofre a l’atmosfera”, ha destacat.

Pel que fa a la nova planta de Son Gall, Rayo destaca que “és provisional, ja que quan arribi el gasoducte a l’Illa, es desmantellarà i es traslladarà a un altre indret deixant lliure el solar cedit per l’Ajuntament de Llucmajor”.

Llucmajor ja dispossa d’una planta distribuïdora de Gas Natural Liquat (GNL)
Valora aquest article
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *