Connect with us

Comunitat

El Govern augmenta en un 13,8% la dotació del Fons de Cooperació Local

La quantitat global a repartir entre tots els municipis puja a 14,5 milions d’euros

La Comissió mixta entre Govern i Federació d’Entitats Locals de els Illes Balears (FELIB) han acordat els criteris de repartiment, que novament potencien l’equitat, la solidaritat interterritorial i la protecció del territori.
La Comissió mixta Govern-FELIB ha acordat avui els criteris bàsics de repartiment del Fons de Cooperació Local 2018 entre els 67 municipis de les Illes Balears. Un Fons que enguany augmenta un 13,8% sobre la quantitat de 2017, 2 milions d’euros més, per una quantitat total de 14.473.471 euros.

La consellera Catalina Cladera i el president de la FELIB Joan Carles Verd han participat a la sessió de la Comissió Mixta. Cladera ha afirmat “el compromís del Govern amb el municipalisme a les Illes” amb una aportació del FCL que “creix” segons l’acord pactat en 2017, i que “aporta nous recursos per a tots els municipis” que es poden beneficiar de les quantitats que hi dedica el Govern.

Cladera ha insistit en la importància del consens en els criteris de repartiment del FCL: “de nou hem tingut en compte la defensa del territori, l’equitat territorial i la solidaritat intermunicipal a l’hora de fer el repartiment del Fons”. D’aquesta manera el Fons es desglossa en una sèrie de criteris que tenen en compte població, solidaritat, ajuntaments amb població inferior a 25.000, 15.000,  7.500 i 3.000 habitants, per insularitat i doble insularitat, per protecció del territori, per pertànyer a la Serra de Tramuntana, per protecció del litoral, i per mínim garantit.

Els 2 M€ que s’incorporen en aquest FCL van a parar linealment als 51 municipis que no es beneficien directament dels criteris de repartiment per tenir part del municipi inclòs dins de la Serra de Tramuntana, per defensa del litoral o per defensa de l’entorn natural.

El Govern augmenta en un 13,8% la dotació del Fons de Cooperació Local
Valora aquest article
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *