Connect with us

Comunitat

El Govern dóna per fet el descompte del 75% aeri per Balears

Nueva Canarias (NC) ha tancat amb el govern de l’Estat aquest dimarts l’acord pel qual el bitllet d’avió i de vaixell a la Península als residents costi la “meitat”. El Govern diu que també és farà extensiu a Balears

Nueva Canarias (NC) ha tancat amb el govern de l’Estat aquest dimarts l’acord pel qual el bitllet d’avió i de vaixell a la Península als residents costi la “meitat” del preu actual, que sigui “per sempre” una vegada sigui inclòs en el nou REF i que la Comissió Nacional del Mercat de la Competència (CNMC) vigili l’evolució dels preus per evitar pujades deshorbitadas sense renunciar a fixar preus màxims a través de les obligacions de servei públic, segons ha informat el partit nacionalista canari en una nota.

El president de Nueva Canariass, Román Rodríguez, ha avançat, segons la mateixa nota, que el govern de l’Estat accepta també que el pagament del cent per cent del cost del transport de mercaderies entre illes, amb la Península i la Unió Euopea (UE) inclogui la tornada de buit i tingui caràcter retroactiu a partir de l’1 de gener de 2016.

Ara solament cap un dubte. Falta per saber si l’acord aconseguit per Nueva Canarias serà extensiu a Balears. El Govern ho “dóna per fet”, pendent de confirmació oficial i definitiva. l’Executiu de Balears, mitjançant el seu compte de Twitter, ha avançat el següent: “Confirmam l’augment fins el 75% del descompte aeri i marítim per residents en els trajectes entre les Balears i la Península, segons la informació que ens ha comunicat el govern de l’Estat. Mantenim la negociació per blindar el 75% dins el nou Règim Especial de Balears”.

Nueva Canarias calcula que aquest acord en matèria de transports de persones i mercaderies, suposa un “estalvi per als ciutadans i les empreses” de les Illes, a any complet, d’uns 400 milions d’euros.

El Govern dóna per fet el descompte del 75% aeri per Balears
Valora aquest article
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *