Connect with us

Actualitat

Els ajuntaments de Manacor, Llucmajor i Felanitx suspenen en transparència

L’últim informe elaborat per Dyntra posa de manifest que encara queda molta feina per fer a nivell municipal

A finals de 2014 va entrar en vigència la Llei 19/2014 de Transparència, accés a la informació pública i bon govern, que té com a finalitat establir un sistema de relació entre les persones i l’Administració fonamentat en el coneixement de l’activitat pública, la incentivació de la participació ciutadana, la millora de la qualitat de la informació pública i de la gestió administrativa i la garantia a l’hora de passar de comptes i de la responsabilitat en la gestió pública.

L’últim Informe elaborat per Dyntra a les webs corporatives dels municipis de les Illes amb un Padró superior als 15.000 habitants , posa de manifest que són molts els municipis de Mallorca que suspenen en aquest àmbit. En aquest cas, podríem destacar que tres municipis importants del Llevant i Migjorn de Mallorca, més concretament els Consistoris de Manacor, Llucmajor i Felanitx, no superen l’aprovat, que es basa en l’avaluació de 52 indicadors de transparència.

L’Ajuntament de Manacor obté un 20.63% de resultats positius, molt lluny de la mitjana que en aquest cas podríem situar en el 50%. Manacor suspèn en quasi tots els apartats: Transparència Municipal (29%), Participació Ciutadana (24%), Urbanisme i Obres Publiques (25%) i en l’apartat de Contractació i Serveis (13%).

En el cas de Llucmajor, obté una nota global del 37,5%. En línies generals, els resultats milloren sensiblement respecte a Manacor. El millor resultat l’obté en Transparència Econòmica i Financera (59%), mentre que en la Contractació de serveis només aconsegueix un (13%).

L’Ajuntament de Felanitx és l’administració municipal que obté els pitjors resultats dels tres municipis en negatiu. En Urbanisme i Obres (0%), Contractació i Serveis (7%) i els millors resultats fan referència a l’apartat de transparència municipal (27%).

 

Els ajuntaments de Manacor, Llucmajor i Felanitx suspenen en transparència
Valora aquest article
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *