Connect with us

Comunitat

El Govern encarrega l’ampliació del Metro des de la UIB fins al ParcBit

L’emplaçament empresarial genera el desplaçament de 3.000 persones al dia i el 86 % empra el vehicle privat i motoritzat per arribar-hi

El Consell de Govern ha acordat avui que Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) iniciï els tràmits per a la redacció del projecte d’ampliació de la línia de metro Palma-UIB fins al ParcBit.

El Consell de Govern ha considerat que l’ampliació de la línia serà un instrument important per contribuir a la reducció de l’ús del vehicle privat en l’accés a un centre que genera el desplaçament diari de més de 3.000 treballadors, la majoria dels quals (el 86 %) empra el vehicle privat i motoritzat per arribar-hi.

La línia de metro fins al ParcBit és una línia connectada a una de ja existent (no un projecte aïllat) i que, a la vegada, estarà integrada en el nou disseny de la xarxa ferroviària que defineix el futur Pla Director Sectorial de Mobilitat de les Illes Balears, amb més línies i connexions.

La previsió és que aquest mes de maig SFM iniciï el procés per a la licitació de la redacció del projecte.

Es preveu que el projecte d’ampliació del metro al ParcBit pugui redactar-se en sis mesos i que, posteriorment, les obres es licitin a principis de 2019; de manera que les obres comencin l’estiu de 2019.

El cost estimat per a l’ampliació d’aquesta línia (abans de la redacció del projecte) és de 6,9 milions d’euros, que el Govern pagarà amb part dels romanents que han sorgit de la rebaixa del preu de l’electrificació del tren fins a sa Pobla i Manacor, que es va licitar per 50 milions d’euros i que es va adjudicar per uns 40.

El Govern encarrega l’ampliació del Metro des de la UIB fins al ParcBit
Valora aquest article
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *