Connect with us

Esports

MÉS per Menorca demana retirar l’esmena per ampliar el centre Rafa Nadal de Manacor

Al seu judici suposa fer “urbanisme a la carta” en favor del tennista

El portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha exigit la retirada de l’esmena al projecte de Llei d’Habitatge que permetria l’ampliació i l’ús turístic del centre Rafa Nadal a Manacor, perquè al seu judici suposa fer “urbanisme a la carta” en favor del tennista.

Martí ha explicat en els passadissos del Parlament que el seu grup rebutja el contingut de l’esmena, plantejada originalment pel PP, recolzada pel PSOE i Ciutadans i ja incorporada al text, i també que es pretengui aprovar “per darrere”, ja sigui a través de la llei d’Habitatge o incloent-la en el projecte de llei “ómnibus” que corregirà diverses regulacions.

“No es justifica i no la compartim”, ha incidit el diputat nacionalista menorquí, que ha instat als promotors de la iniciativa a plantejar-la mitjançant un projecte de modificació de la llei que va emparar la creació del Centre Internacional de Tennis Rafa Nadal.

“Si algú tan convençut està que els interessos generals avalen aquesta modificació”, que ho faci amb un proposta específica, no amb una esmena dins d’una norma aliena al seu propòsit, ha declarat Martí.

El polític també s’ha queixat de que les diferències sobre l’esmena del PP sobre el centre esportiu estigui retardant l’aprovació d’una llei tan important com la d’Habitatge, dirigida a pal·liar les dificultats d’accés a un domicili propi que sofreix una part important de la població.

També Podem ha considerat inadequat que es faciliti l’ampliació del centre Nadal a través de la Llei d’Habitatge, que el PP “embruta” amb aquesta iniciativa, ha assegurat el diputat Alberto Jarabo, que ha negat que aquesta polèmica estigui demorant l’aprovació de llei.

La portaveu del PP, Marga Prohens, ha instat als partits que recolzen al Govern a demanar explicacions al conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, que ha supervisat una esmena que al seu judici solament suposa retornar a l’Ajuntament de Manacor les competències per regular qualsevol modificació del centre esportiu.

El portaveu socialista, Andreu Alcover, ha posat l’accent en què com el centre del tennista de Manacor està emparat per una llei específica, els canvis que li afecten també han de fer-se per llei, per la qual cosa cal retornar la capacitat reguladora a l’Ajuntament de Manacor amb les limitacions establertes pel Consell de Mallorca.

Són tendència