Connect with us

agenda

Llucmajor acollirà l’exposició “Desenterrant el silenci. El mestre que va prometre el mar”

Un recull de fotografies a càrrec de Sergi Bernal

Aquest divendres, dia 4 de maig, a les 19.30 hores, el Claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor acollirà la inauguració de l’exposició “Desenterrant el silenci. El mestre que va prometre el mar”, que inicia a Llucmajor la seva ruta itinerant a diferents municipis de Mallorca.

A través de les fotografies de Sergi Bernal aquest projecte expositiu no només intenta desenterrar la memòria de les foses comuns de la Guerra Civil sinó que també intenta tancar la història d’una promesa incomplerta, la història del mestre Benaiges i els seus alumnes que mai van poder veure el mar de la mà del seu tutor, tal i com els va prometre després d’editar el quadern de “El mar”. Aquesta exposició també reivindica una pedagogia on l’alumne sigui el centre del procés educatiu, com amb l’exemple dels quaderns que els mateixos alumnes editaven a l’escola del petit poble de Bañuelos de Bureba, a Burgos, on Antoni Benaiges seguia el mètode Freinet (Célestin Freinet).

L’exposició va ser inaugurada el setembre del 2011 al Centre Cívic les Esmandíes de Mataró, i fins al moment s’ha pogut veure en una trentena de poblacions (Barcelona, Mont-roig del Camp, Vila-real, Reus, Burgos, Zamora, Vilanova i la Geltrú, Cambrils, Catarroja…). Ara arriba per primera vegada a les illes Balears on es podrà veure durant tot el 2018 a diferents poblacions com Llucmajor, Calvià, Pollença, Porreres, Inca, Formentera i Ciutadella.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència