Connect with us

Actualitat

Manacor vol convertir el solar de Majorica en una gran zona verda

L’Ajuntament confia que el Govern pugui declarar aquests terrenys com a sòl descontaminat i el solar es pugui fer net i tancar

La voluntat de l’Ajuntament de Manacor és que el solar de Majorica es converteixi en un gran parc, conscient el Consistorio que a la ciutat hi falten espais públics.

En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Pedro Rosselló, ha declarat “desitjam que el Govern pugui declarar aquests terrenys com a sòl descontaminat perquè es tapin tots els clots que encara hi queden i el solar es pugui fer net i tancar, tal com exigeix la normativa municipal. Apostam perquè aquest solar es converteixi en un gran parc, és evident que en aquest sector de la ciutat hi falten espais públics i pensam que el projecte també servirà per renovar una de les entrades principals a Manacor”.

Fa uns dies, la batlessa, Catalina Riera, acompanyada del regidor de Medi Ambient, Pedro Rosselló; i el tècnic municipal Antoni Pascual, juntament amb els enginyers encarregats del procés de descontaminació del solar visitaren la zona. Des del passat mes de març s’ha fet feina en aquest espai en el desmantellament de dos antics dipòsits enterrats i en la retirada de diversos caramulls de terra que ocupaven l’antic aparcament de la fàbrica.

Urbanísticament el Pla General de Manacor preveu que l’espai que ocupa el solar i els antics horts situats entre la via Majòrica i la ronda de Felanitx es transformi “en un sector on s’hi ubicarà un gran parc que ha d’estar just devora els edificis de l’antiga fàbrica que s’han conservat”, ha explicat la batlessa. A més en aquest gran sector també s’hi ubicaran equipaments públics i sòl residencial.

Per fer possible la transformació urbanística d’aquest espai el Pla General que està en tramitació preveu un Pla parcial. Això significa que “una vegada aprovat el Pla General seran els propietaris dels terrenys, entre els quals hi ha l’Ajuntament, els que haurem d’impulsar el pla que ha de definir el parc, els nous carrers que s’hauran d’obrir i tots els equipaments i solars”, ha explicat la batlessa, Catalina Riera.

 

Són tendència