Connect with us

Actualitat

Manacor proposa al Govern l’adquisició de Cala Varques

Per tal de preservar l’espai natural

Amb l’arribada de l’estiu, el nom de Cala Varques torna apareixer en els mitjans informatius. En aquest cas, l’Ajuntament de Manacor hauria proposat al Govern l’adquisició d’aquest espai natural per tal de preservar-lo, tal com ja ha fet amb la finca dels Canons a Artà. La batlessa de Manacor, Catalina Riera, es va reunir aquesta setmana amb la presidenta Francina Armengol en una visita de cortesia que també va servir “per proposar nous projectes que es podrien finançar amb els fons de l’Impost del Turisme Sostenible”, segons ha informat el Consistori. Durant la trobada, Riera va traslladar a la presidenta alguns problemes que són competència del Govern “però que volem solucionar plegats”, segons la batlessa.

En l’àmbit turístic també s’ha proposat crear línies de subvencions que tenguin en compte la gestió mediambiental de les platges. A més, segons Riera, “amb els batles de la comarca feim feina per adequar i senyalitzar rutes cicloturístiques que recorrin tot el Llevant i pensam que seria una bona manera de crear atractius als turistes que s’interessen per la natura i l’esport”. 

 Gestió de l’aigua

La batlessa de Manacor, Catalina Riera, es va reunir aquesta setmana amb la presidenta Francina Armengol.

La màxima responsable de l’Ajuntament de Manacor també ha proposat a la presidenta Armengol “que el Govern respongui a les demandes de tots els municipis que formam la Xarxa d’aigües públiques de Mallorca”. Riera ha plantejat la necessitat de rebre ajudes per aconseguir millorar la qualitat de l’aigua, de la seva distribució i del seu tractament”. “Hem d’apostar per acabar amb els vessaments d’aigües brutes a la mar que provoquen les estacions de bombeig de Cala Romaguera, Cala Domingos, Cala Tropicana, Cala Antena i Cala Murada, que depenen d’Abaqua, són antigues i necessiten modernitzar”.

Els vessaments d’aigües brutes a la mar que provoquen les estacions de bombeig de Cala Romaguera, Cala Domingos, Cala Tropicana, Cala Antena i Cala Murada, que depenen d’Abaqua, va ser també un dels assumptes que es varen tractar durant la trobada

La batlessa també ha traslladat la preocupació que provoca a tots els batles i batlesses del Llevant “l’enorme impacte paisatgístic que suposaria la nova línia elèctrica que ha d’unir la subestació dels Bessons amb la d’Artà i en aquest sentit volem que el Govern s’impliqui en la modificació del Pla Energètic de l’Estat, que podria evitar la construcció d’aquesta línia”.

Són tendència