Connect with us

Actualitat

El 50% dels estrangers residents a Manacor són marroquins

La nova cònsol del Marroc ha visitat aquest dimecres l’Ajuntament

Els immigrants procedents del Marroc és la població estrangera amb més residents a Manacor, segons les dades del darrer Padró d’habitants del municipi. Més de 3.300 marroquins resideixen actualment a Manacor, sense saber quants n’hi ha sense censar, i la gran majoria es dediquen a les feines del camp. Una altra part es dedica a la construcció, mentre que la gran majoria de les dones es dediquen a les feines domèstiques.

Per aquest moitu, la nova cònsol del Marroc, Nezha Attaha, ha visitat aquest dimecres l’Ajuntament i s’ha reunit amb la batlessa, Catalina Riera, que li ha donat la benvinguda i ha oferit obrir canals que serveixin d’enllaç entre la comunitat marroquina que resideix al municipi i el consolat. A la reunió, que també ha servit perquè els membres del consolat marroquí i els representants municipals es coneguessin, hi ha estat present la mediadora intercultural de l’Ajuntament de Manacor, Zohra Laaroussi.

El Regne del Marroc va nomenar el passat mes de gener Nezha Attahar com a nova cònsol alauita a Mallorca

Durant la reunió la nova cònsol s’ha referit al municipi de Manacor com un referent en la convivència i la integració de la comunitat marroquina i ha obert les portes del consolat a les propostes que des de Manacor puguin servir per posar en marxa projectes en comú.

Durant la reunió la nova cònsol s’ha referit al municipi de Manacor com un referent en la convivència i la integració de la comunitat marroquina i ha obert les portes del consolat a les propostes que des de Manacor puguin servir per posar en marxa projectes en comú. Nezha Attaha també s’ha interessat per les accions que es desenvolupen des de l’Ajuntament per aconseguir aquest clima de convivència. Des de l’Ajuntament tant la batlessa com la mediadora intercultural han explicat que al municipi aposta per oferir a tothom activitats educatives, culturals i d’esbarjo per propiciar, precisament, la participació de tots els manacorins i manacorines, independentment de la seva nacionalitat.

“L’únic projecte que tenim en marxa d’aquestes característiques és el projecte acollida”, ha explicat la batlessa, Catalina Riera. De fet el projecte acollida serveix perquè les dones nouvingudes entenguin on viuen i coneguin la realitat manacorina per poder relacionar-se millor amb el seu nou entorn. I és que aquest projecte permet que les nouvingudes puguin aprendre català i castellà i, a més, “els ofereix un entorn de confiança on poden relacionar-se i sortir de ca seva per aprendre coses que els resultaran útils aquí, la terra que els ha acollit”, ha afegit la batlessa.

El Regne del Marroc va nomenar el passat mes de gener Nezha Attahar com a nova cònsol alauita a Mallorca. Ha fet feina els últims anys en el consolat marroquí de Verona (Itàlia) i va arribar a Mallorca l’any passat, uns mesos abans de la presa de possessió del seu nou càrrec.

 

Són tendència