Connect with us

Societat

YouTube i Facebook es posen seriosos amb els continguts violents o inapropiats

La plataforma de vídeo ha eliminat 8,3 milions de vídeos que tenien contingut violent o ofensiu

YouTube i Facebook han començat a fer neteja de continguts violents o inapropiats. Qui més s’hi ha implicat ha estat YouTube, que en tres mesos ha eliminat 8,3 milions de vídeos que tenien contingut violent o ofensiu.

La plataforma de vídeo més important del món ha revelat, per primera vegada, les dades d’aquesta neteja. Més del 80% d’aquests vídeos els ha detectat, en un primer moment, un programari específic d’intel·ligència artificial. I, molts d’aquests vídeos s’eliminen en menys de vuit hores després de rebre’n la denúncia o de detectar-lo. YouTube s’ha pres tan seriosament aquest tema fins al punt que Google ha confirmat que, de cara a finals d’any, contractarà 10.000 persones més per moderar i regular els vídeos que s’hi pengen.

Pel que fa a Facebook, també ha informat que en el primer trimestre d’aquest 2018 ha eliminat gairebé dos milions d’entrades de la xarxa social relacionades amb grups extremistes com Estat Islàmic o Al-Qaeda. Aquesta xifra suposa el doble de comentaris eliminats que en els tres últims mesos de l’any passat.

Són tendència