Connect with us

Oci i Cultura

Josep Hernández i Joan Josep Barceló, guanyadors dels premis de narrativa i poesia Vila de Santanyí

Les obres ja editades es presentaran durant les festes de Sant Jaume de 2018

El Teatre Principal de Santanyí va ser l’escenari per descobrir els noms dels guanyadors dels premis de narrativa i poesia del municipi. Així, la XXXIII edició del Premi Bernat Vidal i Tomàs va ser pel recull de poemes de Joan Josep Barceló titulat Carn crua. I el guanyador de la primera edició del Premi Antoni Vidal Ferrando va ser per la novel·la Mai Vista de Josep Hernández.

Els jurats formats per Antònia Vicens Picornell, Ponç Pons i Antoni Clapés, per poesia, i per Sebastià Alzamora, Lucia Pietrelli i Joana Mas i Vives, per narrativa, van arribar a veredictes unànimes tot i el gran nombre d’obres presentades: 108 obres entre els dos guardons. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí va rebre 67 manuscrits per al Bernat Vidal i Tomàs, i 39 per a l’Antoni Vidal Ferrando.

Tant la regidora de Cultura, Ricarda Vicens, com el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, van destacar durant l’acte d’entrega, la gran participació als premis. Especialment si es té en compte que era la primera vegada que es convocava el premi de narrativa.

El Premi Antoni Vidal Ferrando està guardonat amb 5.000 euros més la publicació de l’obra, i el Premi Bernat Vidal i Tomàs amb 3.300 euros, i també la publicació. Les obres ja editades es presentaran durant les festes de Sant Jaume de 2018. En paraules de Vicens: “haver rebut tantes obres ens dóna a entendre que Santanyí té estirada pels creadors, i això ens omple d’alegria. La regidoria de Cultura fa molta feina perquè el municipi sigui viu i actiu amb temes culturals, i haver tingut més de 100 obres candidates als premis literaris

n’és un gran exemple. A més, enguany hem de fer un esforç perquè enguany celebrem els 100 anys de Bernat Vidal i Tomàs”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència