Connect with us

Actualitat

Manacor vol exigir clàusules socials en el nou contracte amb LUMSA

Els treballadors i treballadores del servei de neteja i de recollida de fems s’han reunit amb responsables de l’Ajuntament  per exposar-lis la seva situació laboral amb la seva empresa

Els treballadors i treballadores del servei de neteja i de recollida de fems del municipi de Manacor han informat als responsables municipals de l’Ajuntament de Manacor de la seva situació laboral i de la relació que mantenen amb la seva empresa. Aquests treballadors han mantingut una trobada amb la batlessa de Manacor, Catalina Riera; i el delegat de Medi Ambient, Pedro Rosselló.

Els treballadors de LUMSA estan negociant actualment el nou conveni col·lectiu. Un document que, tal com defineix l’Organització Internacional del Treball, és un acord relatiu a les condicions de treball i d’ocupació, que subscriuen per una part els representants empresarials i, per l’altra, els representants dels treballadors. De fet durant la visita a l’Ajuntament els treballadors i treballadores explicaren les seves reivindicacions en l’àmbit del conveni col·lectiu i “des de l’Ajuntament els hem oferit suport en assessorament o consultes jurídiques”, ha explicat la batlessa, Catalina Riera, durant la reunió. “Som els primers interessats en que els treballadors i treballadores estiguin motivats per aconseguir que tot el municipi de Manacor estigui més net i per això creim que són importants trobades com aquesta”, ha afegit Pedro Rosselló, el regidor de Medi Ambient.

Els representants dels treballadors de LUMSA també s’han interessat pel nou contracte del servei de neteja viària i recollida de fems que preparen els tècnics municipals, ja que enguany acaba l’actual contracte amb LUMSA. Des de l’equip de govern de l’Ajuntament de Manacor “estam compromesos en la introducció de clàusules socials en el nou contracte”, ha explicat la batlessa.

 Els tècnics municipal estan estudiant la possibilitat que el nou contracte valori la millora de les condicions laborals dels treballadors, que es valori vulgui transformar els contractes en indefinits, que es millori la qualitat de l’ocupació o fins i tot que les empreses que vulguin optar al contracte de neteja i recollida de fems es comprometin a contractar persones en risc d’exclusió social

“Els tècnics estan estudiant la possibilitat que el nou contracte valori positivament la millora de les condicions laborals dels treballadors, que es valori el fet que l’empresa vulgui transformar els contractes en indefinits, que es millori la qualitat de l’ocupació o fins i tot que les empreses que vulguin optar al contracte de neteja i recollida de fems es comprometin a contractar persones en risc d’exclusió; que es comprometin a posar en marxa un pla de formació pels treballadors i treballadores o que tenguin en compte la perspectiva de gènere”, concreta el regidor de Medi Ambient, Pedro Rosselló.

Són tendència