Connect with us

Societat

Sabies que consumim, sense adonar-nos, entre 453 i 907 grams d’insectes a l’any

Els menjam de forma rutinària en fruites, verdures o farines

El debat sobre menjar o no insectes ve de lluny. Quan fa cinc anys la FAO va publicar un estudi recomanant incloure’ls en la dieta per combatre la fam al món, molts van posar el crit en el cel. El fet és que més de 2.000 milions de persones mengen insectes per l’alta quantitat de proteïnes i minerals que contenen, a més de l’impacte ambiental positiu que té el seu consum.

En aquest tema –com en molts d’altres-, Europa va un pas enrere respecte a Estats Units. No ha estat fins a aquest 2018 quan s’ha donat llum verda a la comercialització d’insectes de forma oberta. Idò bé, encara que no ens costi creure-ho també aquí menjam insectes cada dia. “Els consumim de manera rutinària, en la nostra dieta, perquè és gairebé impossible fer-los desaparèixer de les fruites, verdures, farines…”, compte en el llibre ‘Comer’ Javier Morallón, professor de biologia i expert en tecnologia alimentària.

“L’agricultura no es dóna en un entorn asèptic. Com més ecològica i lliure de productes químics és, més insectes contindran els productes, encara que no els vegem”, escrivia aquest especialista en un article sobre el tema i+n. Segons dades de la FDA (Food and Drug Administration) dels Estats Units, es calcula que consumim, sense adonar-nos, entre 453 i 907 grams d’insectes a l’any.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència