Connect with us

Comunitat

Mallorca redueix les captures de conills

Aprovat la Resolució Anual de Vedes

Aquest divendres va tenir lloc el Consell de Caça on es va aprovar la Resolució Anual de Vedes. El conseller insular de Desenvolupament Local, Joan Font, va voler destacar la col.laboració entre els agents implicats que ha permès que el document “sigui molt similar als dels altres anys, i els canvis menors que hi ha vénen avalats per l’Assemblea de Societats de Caçadors de Mallorca”.

La principal novetat que aporta el nou document és la reducció de 10 a 6 les peces que es poden caçar de conills. Aquesta minva es deu al fet que el Consell està duent a terme un pla de recuperació dels conills a Mallorca.

L’altra novetat que s’ha introduït ha estat la reducció de la caça amb peces de falconeria, quedant en dues peces però amb més dies per poder fer-ho. Cal destacar que el nivell de falconeria a Mallorca està augmentant exponencialment amb la caça pràctica gràcies a mesures de qualitat de caça i no de quantitat.

A més, pel que fa al tudó, es manté l’ampliació de dies o de captures dels anys anteriors per evitar els danys agrícoles que provoca aquesta espècie sobreabundant.

Són tendència