Connect with us

Comunitat

Els embassaments de Mallorca, plens a vessar

Es recomana no practicar barranquisme ni altres activitats als torrents del Gorg Blau i Cúber durant el cap de setmana

La Direcció General d’Emergències i Interior ha decretat avui l’Índex de Gravetat Zero (IG-0) del Pla Especial de Fenòmens Meteorològics Adversos (METEOBAL) per pluges a la Serra de Tramuntana a Mallorca. Aquesta activació s’ha fet atenent a les informacions rebudes des de la direcció territorial a Balears de l’Agència Estatal de Meteorologia, segons les quals es preveu una precipitació acumulada en 12 hores de fins a 60 mm.

Per aquest motiu, la DGEI recomana no realitzar barranquisme ni altres activitats als torrents de la Serra de Tramuntana, especialment en el del Gorg Blau (Sa Fosca), Pareis i en el Torrent d’Almadrà per la gran acumulació d’aigua provinent dels embassaments del Gorg Blau i Cúber que han sobrepassat la seva capacitat i estan vessant aigua a la llera dels esmentats torrents. En aquest sentit, és molt important fer cas dels cartells informatius instal·lats a la zona i seguir les indicacions dels organismes d’emergències per tal d’impedir la presència de persones a la llera dels torrents aquests dies.

D’altra banda també recomanam allunyar-se dels torrents, no estacionar als ponts, voreres o desembocadures, i no travessar zones inundades ni a peu ni amb vehicles.

Es preveu una precipitació acumulada en 12 hores de fins a 60 mm, segons l’AEMET

Són tendència