Connect with us

Comunitat

Detingut el propietari d’un restaurant de Bunyola per un delicte contra el dret dels treballadors

Els empleats treballaven en condicions laborals que perjudicaven, suprimien i restringien els drets reconeguts als treballadors

El passat dia 26 de març agents de la Policia Nacional van detenir a un home de 49 anys d’edat i responsable del Restaurant Es Caliu de Bunyola per un delicte contra els drets dels treballadors. Els empleats treballaven en condicions laborals que perjudicaven, suprimien i restringien els drets reconeguts als treballadors. Excés d’hores de treball, no cobraven els incentius acordats, ni hores extres ni festius, sense dies lliures ni tampoc vacances, i sense figurar en el Règim General de la Seguretat Social.

En la mateixa denúncia que va propiciar la detenció de l’empresari, també constava que en aquest restaurant un treballador de la cuina va sofrir un infart, sent assistit per una ambulància del 061 i de la Policia Local de Bunyola, i que posteriorment el mateix empresari no va voler reconèixer que aquesta incidència s’havia produït en el seu lloc de treball. Quan el treballador abandona l’Hospital de Son Espases, on va ser hospitalitzat, va denunciar haver sofert amenaces i coaccions per part de l’empresari ara detingut, el qual li afirmava que ell no estava en horari laboral alhora que li negava qualsevol tipus de relació de feina.

Agents de la Policia Nacional i funcionaris del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social (Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social a IllesBalears) van realitzar una inspecció conjunta que una vegada completada, amb la corresponent revisió documental, es va concloure la concurrència de fets que poguessin ser constitutius d’il·lícit penal, la qual cosa va motivar que el cas fos remès a la Fiscalia.

Són tendència