Connect with us

Actualitat

Demanen modificar la Llei Montoro perquè els ajuntaments puguin dotar les plantilles de policies locals

El Pi reclama més efectius i mitjans per als cossos de seguretat de l’Estat a les Illes

 El Grup Parlamentari d’El Pi – Proposta per les Illes ha presentat una Proposició no de llei perquè el govern de l’Estat millori a les Illes, de manera immediata, la situació de les forces i cossos de seguretat de l’Estat a la Comunitat.

Segons el portaveu del grup, Jaume Font, “la dotació actual d’efectius i de mitjans a les illes és insuficient per atendre les necessitats dels ciutadans de les Illes Balears, tal com s’ha demostrat en els darrers mesos a molts municipis on han crescut els casos d’inseguretat ciutadana”. Igualment considera inadequat l’estat i el manteniment de la major part de les infraestructures que tenen els cossos de seguretat de l’Estat a la comunitat.

A la mateixa PNL s’insta al govern espanyol a modificar la Llei de sostenibilitat de l’administració local, que està fent impossible als municipis illencs dotar adequadament les plantilles de policies locals. Segons Font “la Llei Montoro està impedint injustificadament que molts d’ajuntaments, que tenen els recursos econòmics adients, no puguin tenir els policies locals necessaris per cobrir les necessitats dels habitants dels seus municipis”.

Des de l’any 2011 fins a 2017 el nombre d’efectius de Policia Nacional i Guàrdia Civil s’ha reduït a les Illes Balears en 245 agents

Des de l’any 2011 fins a 2017 el nombre d’efectius de Policia Nacional i Guàrdia Civil s’ha reduït a les Illes Balears en 245 agents. Aquesta minva és especialment significativa a la Policia Nacional, que en aquests anys ha passat de tenir 1.645 agents a 1.503, dels quals 54 són alumnes en pràctiques. A la Guàrdia Civil la pèrdua ha estat de 2.040 a 1.937 efectius.

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència