Connect with us

Comunitat

Denuncien el “caos total” en les oficines de Bankia a Balears

Consubal ha anunciat que informarà al Banc d’Espanya de la “situació caòtica” que s’està donant en diverses oficines bancàries de les illes després de la fusió de BMN i Bankia

L’associació de consumidors i usuaris de Balears Consubal ha anunciat aquest divendres que informarà al Banc d’Espanya de la “situació caòtica” que s’està donant en diverses oficines bancàries de les illes després de la fusió de BMN i Bankia.

Segons un comunicat de l’entitat, “centenars d’usuaris” de BMN s’han posat en contacte amb l’associació per denunciar la situació que sofreixen, que qualifiquen de “tercermundista”.

El responsable de Consubal, Alfonso Rodríguez, ha assegurat que ha visitat diverses oficines sobre les quals els han arribat denúncies i ha constatat les dificultats tant tècniques com d’atenció que s’estan produint “sobretot en aquelles oficines que fins al 19 de març eren de BMN i ara són de Bankia”.

Bloqueig de targetes, devolució de rebuts, no arriben transferències o nòmines, entre moltes altres incidències

“Des de bloqueig de targetes, a devolució de rebuts, que no arriben transferències o nòmines”, són algunes de les queixes registrades per Consubal, així com “pel tracte que estan rebent” i “sobretot problemes tècnics”.

Rodríguez atribueix les queixes als problemes en la integració de sistemes de les dues entitats i ha detallat que han derivat en grans cues en diverses oficines. A bona part de les sucursals de Bankia arreu de Mallorca s’han produït cues de gent a les oficines amb tot tipus d’incidències i reclamacions.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència