Connect with us

Actualitat

Estel de Llevant inaugura nova seu

El nou espai quadruplica en grandària a l’anterior; això permetrà donar millor servei i a més persones

 

L’associació pro salut mental Estel de Llevant té nova seu. Una seu que va començar a formar-se al març de l’any 2016 i que després de dos anys, s’ha inaugurat aquest dijous horabaixa amb la participació de nombrosos càrrecs públics entre els quals han destacat la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, la batlessa de Manacor, Catalina Riera o la presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, Margalida Puigserver. Tots han volgut fer costat a la presidenta d’Estel de Llevar, Maria Nicolau i a la multitud d’usuaris, familiars, professionals i voluntaris que també han assistit a aquest estrena.

Aquest nou espai ocupa 795 metre quadrats de llum, amplitud i confort; el que facilitarà l’aplicació de noves metodologies de treball que milloraran la qualitat de vida dels usuaris. De totes aquestes millores se’n beneficiaran tots els municipis del Llevant i Migjorn de l’Illa. A més, també permetrà que la millor atenció pugui arribar a un major nombre d’usuaris

“Aquesta nova seu mostra el compromís d’Estel de Llevant amb la salut mental, i amb l’objectiu de l’Administració de donar respostes a aquest col·lectiu”; ha explicat el gerent de l’entitat Guillem Febrer

La reforma s’ha fet de forma integral, tant a l’envoltant com a l’interior i ha estat dirigida per l’arquitecte Guillem Mateos. El projecte ha respectat la façana original i ha cercat convertir-ho en un espai funcional, simple i auster. S’han recuperat rajoles hidràuliques i també la torre i sala de l’antiga fusteria. A la vegada, membres de l’associació han fet feina en la reforma el que ha permès convertir el projecte en un projecte-taller i oferir coneixement del món laboral a 14 usuaris d’Estel de Llevant.

L’associació és una entitat sense ànim de lucre que treballa des del 1996 en l’àmbit de la salut mental. L’any passat va atendre a més de 150 persones a través del seus programes dels que cal destacar la implicació de més d’una 20 de voluntaris.

Són tendència