Connect with us

Societat

Òmnium Cultural presenta, amb el suport de Valtònyc, la campanya “Demà pots ser tu”

Denuncien que “la dissidència a l’Estat està sent perseguida, com en els règims autoritaris”

Òmnium Cultural ha presentat aquest dijous, amb el suport de rapers com Valtònyc i l’activista Cassandra la campanya “Demà pots ser tu”, amb la qual denuncia que “la dissidència està sent perseguida, com en els règims autoritaris”, i en la qual afirma que “qualsevol persona pot ser sospitosa en aquest Estat que vulnera drets fonamentals”.

Aquesta iniciativa, liderada per Òmnium, la impulsen també altres entitats socials i culturals de Catalunya denunciant el que consideren com a “casos flagrants” de “repressió” més enllà de la qual -consideren- s’exerceix sobre l’independentisme català.

En la roda de premsa de presentació de la campanya han participat, a més del vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, i la membre d’Iridia Anaïs Franquesa, els rapers Valtonyc, Pablo Hasél, César Strawberry, l’activista Cassandra Vera, la periodista Mercè Alcocer i el comediant Jordi Pessarodona.

La campanya també compta amb la col·laboració dels periodistes Cristina Fallaràs, Beatriz Talegón i Mikel Sáenz de Buruaga, l’activista Helena Maleno, el director d’El Jueves, Eduardo Martínez-Vela, l’humorista Eduard Biosca i l’actor Alberto San Juan, entre d’altres.

Tots ells formen part de les més de 20.000 persones sancionades o investigades a Espanya en virtut de l’aplicació de la “llei mordassa” i de les gairebé mil investigades en relació a l’1 d’octubre, segons dades difoses per Òmnium en un comunicat.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com