Connect with us

Societat

La detenció de Puigdemont a Alemanya podria haver estat il·legal

Així va ser la detenció geolocalitzada

La detenció de Carles Puigdemont va tenir lloc diumenge al migdia en una benzinera de l’autopista federal alemanya A-7, només passar el límit fronterer amb Dinamarca. El president català destituït pel 155 sabia perfectament que l’estaven seguint. Fa un parell de mesos va presentar una denúncia a les autoritats belgues, en detectar una balisa geolocalitzadora al seu cotxe. Una balisa és aquell aparell típic de les sèries i pel·lícules d’espies que s’enganxa magnèticament en algun indret ocult del vehicle i permet rastrejar-ne la localització en temps real, i es pot comprar lliurement per internet.

La denúncia la va posar Puigdemont després que el sergent dels Mossos que sempre l’acompanya, hagués detectat l’aparell als baixos del Renault Espace que feia servir l’expresident de Catalunya per desplaçar-se. Després d’això, va decidir no canviar de vehicle.

Sense una autorització judicial no es pot fer ús d’aquest sistema de seguiment. De totes formes, Puigdemont és detingut, però els seus acompanyants no: es van quedar al cotxe i el van escorcollar cercant algun aparell de geolocalització. No van trobar-hi res. La sensació és que el cotxe estava net.

Per tant, tot i que les primeres informacions asseguraven que el cotxe estava balisat, podrien no ser certes del tot. També se sospita que eren els telèfons mòbils dels acompanyants del detingut el que estava rastrejat. Una altra possibilitat és que el CNI, que vigilava la casa de Waterloo les 24 hores, hagués seguit el vehicle de Puigdemont durant tot el recorregut.

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com