Connect with us

Manacor

La reforma fiscal; Punt bàsic de l’Estratègia Política del PI

En una ponència en el Molí d’en Polit, el grup polític de Proposta per les Illes ha definit la seva estratègia política, que serà aprovada el pròxim 13 de maig al II Congrés Balear i de Mallorca

El centralisme, el municipalisme i la identitat Balear són les seves marques polítiques. Aquest 6 de maig s’ha celebrat al Molí d’en Polit, seu dels glosadors de Mallorca, la tercera i darrera ponència que el PI ha realitzat durant aquest mes d’abril i maig de cara a tenir les idees clares el dissabte 13, quan tots els debats que hi ha hagut a aquestes ponències, s’aprovaran definitivament al II Congrés Autonòmic del Partit.

A l’acte hi han assistit tant Jaume Font, president i candidat a repetir a la presidència del partit, el secretari general, Josep Melià, i també representants de la localitat com Catalina Riera o Isabel Febrer; que juntament amb altres militants han omplert la seu escollida.

A aquesta ponència, realitzada per Joan J. Prats Marí, advocat i empresari de Son Rapinya, s’ha fet una anàlisi de la situació actual d’Europa, d’Espanya i de les Illes i s’han destacat algunes de les aspiracions del partit. Aconseguir un diputat a Madrid és una de les primeres; “per poder actuar a Madrid i agafar competències”, ha explicat Prats.

El PI té una demanda principal i clara; exigeix una reforma del model fiscal. Reclama una millora del finançament de les Illes i es queixen d’un finançament “injust”. El ponent ha explicat com més de 400.000 mil euros estan bloquejats als ajuntaments per aquest problema i ha exigit el canvi immediat

Es demanen també respostes immediates i clares per part d’Europa al tema de la immigració; que consideren no l’ha donada. Sempre de la mà d’Europa però sense populismes, en aquest aspecte, el PI defensarà la negociació amb els països d’origen per potenciar el seu desenvolupament econòmic i evitar la immigració il·legal.

En la mateixa línia, el PI també defensarà una reforma Constitucional, que consideren possible solució dels problemes del país

Mirant cap a casa, s’ha decidit que s’exigirà la regulació del lloguer turístic i s’han remarcat els valors que durant aquests quatre anys d’existència el PI ha defensat; millorar el prestigi i independència dels ajuntaments, que segons Prats “són qui coneixen els problemes reals dels ciutadans”.

La tarifa plana entre Illes i més competències, entre les que reclamen sobretot justícia i seguretat i la renda bàsica completa aquesta estratègia bàsica del partit de cara a les Illes Balears

També hi ha hagut lloc per fer una crítica a l’actual Govern; el qual s’acusa “de no resoldre els problemes de la gent i només barallar-se entre ells”.

Catalina Riera, que ha presentat l’acte, ha agraït que s’hagi pensat en Manacor i la roda de ponències hagi passat per aquí. Riera creu que el PI ha de seguir creixent “de fons i forma”. A aquest segon Congrés, hi participaran 300 persones més que al I Congrés.

Amb aquest acte d’avui el PI tanca les jornades de ponència i serà el dissabte vinent a Palma quan les aprovi definitivament.

Són tendència