Connect with us

Actualitat

Llucmajor obri un canal de consultes ciutadanes per fomentar la participació

Es pot accedir a aquest nou espai a través del lloc web municipal o amb l’url llucmajor.org/consultes/

L’Ajuntament de Llucmajor ha obert un nou canal per tal de fomentar la participació ciutadana i la transparència en la seva presa de decisions. Aprofitant els avantatges que ofereixen les noves tecnologies, l’àrea de Participació Ciutadana ha obert un espai de consultes ciutadanes en xarxa, des d’on llançarà preguntes o enquestes als ciutadans per tal de conèixer la seva opinió o prendre decisions sobre aspectes d’interès general.

Es pot accedir a aquest nou espai a través del lloc web municipal o amb l’url llucmajor.org/consultes/ . El regidor de Participació Ciutadana, Bartomeu Tugores, explica que “aquesta eina servirà perquè els ciutadans residents de Llucmajor, s’Arenal i Urbanitzacions puguin opinar o votar el que nosaltres els hi proposem però també podran suggerir ells els temes que els agradaria debatre o decidir”. De fet, aquesta opció serà permanent a aquest espai i es tendran en compte “sempre que les propostes reuneixin els requisits mínims basats en l’interès general”, apunta Tugores.

Només poden participar en les enquestes les persones empadronades al municipi i s’hi accedeix amb el número de document nacional d’identitat i una contrasenya.

S’Arenaler de l’any

Una de les primeres utilitats d’aquest nou servei serà la de recepcionar i elegir la figura de s’Arenaler de l’Any 2018, que s’atorga en el marc de les Festes de Sant Cristòfol de la zona costanera.

Aquest premi es va començar a atorgar el 1984 de la mà de l’Ajuntament de Llucmajor i el guanyador era seleccionat per part de la comissió de festes de s’Arenal. En aquesta primera etapa es denominava Premi Extraordinari Eines de Trencador. Entre 1990 i 1996 no es va atorgar aquest premi. El 1997 es recupera ja amb la denominació actual de s’Arenaler de l’any i es feia a partir dels vots populars, mitjançant un formulari que apareixia a la revista S’unió de s’Arenal (actualment s’Arenal Unit).

Enguany, com a novetat i per tal de garantir la transparència i fomentar la participació en el procés i difondre encara més aquest premi, l’Ajuntament de Llucmajor recupera el premi que tornarà a ser gestionat i coordinat des de l’administració municipal. Fins al 30 d’abril es poden proposar candidats.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència