Connect with us

Societat

Jubilats per Mallorca es manifestarà en defensa del sistema públic de pensions

Dissabte que ve a Palma

Jubilats per Mallorca ha convocat una manifestació dissabte que ve a Palma en defensa del sistema públic de pensions i en contra “de l’atac al fet que ho sotmeten des de totes les instàncies de poder, espanyol i europeu, per promoure els plans privats de pensions”.

“Per unes pensions dignes” és el lema de la manifestació que començarà a les 11.30 hores a la Plaça d’Espanya.

L’entitat ha realitzat una crida a la participació en la protesta “a tots, joves i vells” per reivindicar el manteniment de les pensions públiques.
L’organització de jubilats assegura que l’amenaça de fallida del sistema de pensions de la qual s’alerta des de les institucions cerca “fomentar les pensions privades i la privatització de les públiques”.

Recalquen que les pensions públiques són més segures que els plans privats de jubilació i reivindiquen que “estan garantides per l’article 50 de la Constitució”. Jubilats per Mallorca ha recordat que ja en 2003, cinc anys abans de l’esclat de la crisi econòmica, un informe elaborat pel sindicat STEI advertia que “la globalització neoliberal és una fàbrica de misèria per a la majoria”.

Són tendència