Connect with us

Actualitat

Ses Salines només podrà invertir 600.000 euros dels 5,5 milions de romanent de tresoreria

Les inversions permeses encara estan per determinar, fins que no s’aprovin els pressupostos Generals de l’Estat

L’Ajuntament de Ses Salines només podrà destinar a prop de 600.000 euros a inversions financerament sostenibles malgrat compta amb un romanent de tresoreria de 5.574.130,24 eruos, xifra acumulada de reiterats superàvits municipals d’exercicis anteriors.

Segons ha explicat el batle, Bernat Roig, la Llei d’Estabilitat Pressupostària promoguda pel Govern de l’Estat ha limitat les inversions als ajuntaments malgrat disposin de romanents de tresoreria “que ens permetria fer actuacions importants i necessàries per al municipi”.

Les inversions permeses al present exercici encara estan per determinar, fins que no s’aprovin els pressupostos de l’Estat, malgrat el batle considera que “seran més o menys les mateixes que per al 2017″. “Una vegada sapiguem en què ens permeten invertir els nostres propis recursos, ens vam comprometre al ple de consensuar amb tots els grups quines actuacions es duran a terme”.

Una part de la quantia del superàvit anirà destinada al pagament del darrer tram d’expropiació de la zona verda de Cas Català. D’aquesta manera s’espera tancar aquesta expropiació tan polèmica sobrevinguda de passades legislatures.

Una part de la quantia del superàvit anirà destinada al pagament del darrer tram d’expropiació de la zona verda de Cas Català

Roig considera que la denominada llei Montoro “ferma de peus i mans a les corporacions locals i impedeix inversions ben necessàries, ja sigui la millora o construcció de noves infraestructures o en l’augment de plantilla”.

El ple municipal també va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics l’ampliació dels beneficis de la targeta ciutadana a les famílies nombroses, a més de a estudiants i residents.

També es va aprovar modificar de l’ordenança relativa a les taxes per a les escoles infantils del municipi per a l’actualització dels preus. En aquest punt, es va incloure una esmena per la qual el preu del menjador de l’escoleta de ses Salines serà el de preu de cost, sense que l’empresa adjudicatària pugui treure guany d’aquest servei.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència