Connect with us

Actualitat

Manacor vol concienciar als ciutadans sobre l’estalvi d’aigua

Convocada la primera xerrada de conscienciació: Dia 21, a les 19’30 hores, al Molí d’en Polit

L’aigua és un element de vital importància per l’ésser humà i també per a la majoria d’activitats de la vida diària. Per això l’Empresa de Serveis del Municipi de Manacor, la SAM, vol informar la població de les mesures que entre tots podem adoptar per aconseguir un estalvi efectiu d’aigua. L’any passat la SAM va encarregar l’Estudi sobre Hàbits de Consum d’Aigua a Manacor, que ha permès dissenyar un pla pilot per intentar trobar noves formes d’estalviar aigua i mesures que permetin reduir-ne el consum.

En aquest sentit la SAM vol convidar la ciutadania de Manacor a la primera xerrada sobre les millores per aconseguir un estalvi efectiu d’aigua. Es tracta d’una trobada informativa i de conscienciació en què els veïnats i veïnades podran exposar els seus dubtes. Aquesta xerrada és la primera acció d’una campanya de conscienciació que ha posat en marxa una treballadora de la SAM procedent del programa de Joves Qualificats del SOIB. La xerrada tendrà lloc al molí d’en Polit dimecres dia 21 de març a les 19.30 h i consistirà en una xerrada, d’una durada màxima d’una hora, que inclourà una petita exposició interactiva i una ronda de preguntes o dubtes. A més d’explicar què és la SAM i quins són els seus objectius, s’explicarà la importància que té l’aigua en el municipi, que presenta un clima molt variable, amb èpoques de gran sequera que històricament han provocat situacions d’escassetat d’aigua. Això fa que la disponibilitat dels recursos hídrics sigui un dels temes de major transcendència quant a polítiques de les diferents administracions, tant a nivell comunitari com municipal.

Durant la xerrada s’exposaran les millores que s’han implantat per millorar l’eficiència de la xarxa d’aigua, els assistents podran detectar els punts de consum d’aigua, s’explicaran els problemes que provoquen les tovalloletes humides si es tiren al vàter, s’explicarà la factura de l’aigua, se suggeriran millores que es poden adoptar per reduir el consum d’aigua, s’explicaran algunes actuacions de la SAM i també es farà referència a les possibilitats de fer arribar aigua potable a Manacor.

Són tendència