Connect with us

Comunitat

La CNMC demana derogar la suspensió de llicències comercials a Mallorca

L’entitat estatal considera que la mesura “restringeix seriosament la competència”

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha demanat al Consell de Mallorca que anul·li la moratòria de noves llicències per a grans superfícies comercials i ha advertit que, de mantenir-se, recorrerà al Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB), que ja va derogar una restricció similar.

L’organisme estatal considera que la suspensió de llicències fins a l’aprovació definitiva del Pla d’Equipaments Comercials de Mallorca, que va aprovar al desembre el Consell per un termini màxim de dos anys, “restringeix seriosament la competència”.

Aquesta norma prohibeix nous equipaments comercials de més de 700 o 2.500 metres quadrats, segons les zones de l’illa, i l’ampliació dels existents, i “per a la resta dels establiments la llicència d’obertura haurà de complir amb els requisits addicionals als establerts en la norma vigent”, recorda la CNMC en un comunicat.

“El prohibir-se la instal·lació i l’ampliació dels establiments de certa grandària, es crea una barrera que protegeix a les companyies ja implantades, que no necessitaran preocupar-se de l’entrada de nous competidors, i s’incideix en una oferta de grandària mitjana ineficient”, argumenta l’organisme regulador.

Són tendència