Connect with us

Actualitat

La polèmica formació anti terrorista de la Policia Local de Manacor no convenç

La batlessa, Catalina Riera, es va mostrar molesta pel tractament periodístic que s’ha donat a la formació i recalca que la intenció de l’Ajuntament és tenir i fer una policia propera

El regidor de Més-Esquerra, Miquel Oliver, ja havia mostrat el seu descontentament mitjançant les xarxes socials davant la notícia publicada en premsa segons la qual la Policia Local de Manacor havia rebut una formació en matèria anti terrorista.

Aquest dilluns, el regidor eco nacionalista ha traslladat aquest malestar al plenari amb una pregunta directa per la batlessa Catalina Riera. Oliver ha tornat a titllar la formació “d’inapropiada” i ha explicat que “no és la Policia Local que necessita i vol Manacor”. Oliver ha reconegut que coneix que el darrer atemptat a Barcelona va provocar noves instruccions pels cossos de seguretat de l’Estat però que la Policia Local no té aquesta funció i ha enumerat un seguit de formacions més adequades per aquest cos. “Hi ha formacions en com tractar a persones amb desordres mentals, com utilitzar desfibril·ladors o cursos sobre altres formes de resolució de conflictes; que són molt més adients al cos de Policia Local, que recordem, volem sigui un cos de proximitat al ciutadà”.

Tot i que no estava clar l’opinió de l’equip de Govern fins aleshores, Riera ha manifestat també el seu retxàs a aquesta informació, i ha assegurat que no li ha agradat ni la notícia ni el tractament d’aquesta.

“Hi ha formacions en com tractar a persones amb desordres mentals, com utilitzar desfibril·ladors o cursos sobre altres formes de resolució de conflictes; que són molt més adients a la Policia Local”, va dir Miquel Oliver

Així, la batlessa ha explicat que malgrat això, no creu que una notícia canvii la imatge que la ciutadania té de la Policia Local i ha recordat les prioritats d’aquest cos al municipi: presència d’agents a peu, fer complir les ordenances municipals, vigilar a peu les zones d’oci nocturn i mantenir la seguretat del trànsit. Riera ha reconegut que “és difícil canviar el model de Policia, és difícil fins i tot canviar que vaguin a peu envers d’amb cotxe, però treballem per una policia propera”.

Després d’això i la polèmica suscitada Riera ha aclarit que a partir d’ara cap notícia de la Policia Local serà enviada als mitjans de comunicació sense passar abans pel filtre de la Comunicació de l’Ajuntament. De totes maneres, no ha volgut acabar sense assenyalar que tota formació és positiva, “sigui del que sigui”. Una qüestió que no ha agradat a Oliver, qui considera que “no tota formació val”.

La polèmica formació no ha despertat el debat esperat, i és que ha quedat clar, que a ningú li ha agradat aquesta notícia. El que no està tant clar és si el que no agrada és que la Policia de proximitat rebi la formació antiterrorista o que s’hagi fet públic que la Policia Local la rep.

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com