Connect with us

Actualitat

El Partit Popular de Manacor es queda sol en la defensa de la presó permanent revisable

Pedro Rosselló va presentar una moció per donar suport a la polèmica mesura. Cap grup hi va votar a favor, no obstant PI i AIPC decidiren abstenir-se

El debat sobre la presó permanent revisable ha arribat també a l’Ajuntament manacorí, després de la seva reobertura amb el cas del nin Gabriel assassinat aquests dies a Almeria.El grup popular ha presentat aquest dilluns al plenari una moció per donar suport a aquesta figura jurídica instaurada a Espanya al 2015 però que té pendent una proposta de derogació per inconstitucionalitat als Tribunals.

El regidor popular ha defensat la mesura per casos extraordinaris i per persones “que no puguin sortir al carrer perquè no estan preparades i siguin casos molt greus”. Rosselló també ha remarcat en vàries ocasions que “en cap cas és presó perpètua”

Una opinió que no comparteix cap grup de l’oposició, que considera falla a la idea de reinserció recollida al Codi Penal i a la Constitució.

Des de Volem, Grimalt ha volgut citar l’article 25.2 que defensa la reeducació, reinserció i considera que en cap cas els presos han de ser eliminats de la societat. “Càstig i prevenció no són un mateix debat”; ha conclòs Grimalt.

Més-ERC i PSOE no només han ratificat la idea de Grimalt sinó que també han acusat al Partit Popular de fer “populisme electoral” i de jugar amb la sensibilització social, obviant l’objectivitat en temes tan transcendentals.

“Els polítics hem de posar calma, no encendre a la societat i demanar venjances”; ha explicat la portaveu socialista, Núria Hinojosa.

Des del PI, tot i que han votat amb l’abstenció també han volgut ressaltar la falta de suport científic i de professional; juristes i criminòlegs; per aquesta mesura.

Amb tot i amb l’abstenció d’AIPC “perquè no és un debat que toqui a Manacor”, el Partit Popular ha quedat sol en la defensa d’aquesta conflictiva mesura jurídica.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES