Connect with us

Actualitat

La reforma del Moll del Riuet de Porto Cristo a punt per Setmana Santa

Les obres, que començaren al novembre, han millorat els banys públics i han reforçat el marge de Llevant del moll de cantil del Riuet amb una inversió d’uns de 600.000 euros

El Conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, acompanyat pel delegat de Porto Cristo de l’Ajuntament de Manacor, Joan Gomila, han visitat aquest dilluns el Port de Porto Cristo per comprovar l’evolució de les obres.

Unes obres que compliran amb els terminis de temps establerts i estaran gairebé acabades a finals d’aquest mes de març, coincidint amb Setmana Santa i l’inici de la temporada turística. “Hem executat aquestes obres durant l’hivern per incidir el mínim a la temporada turística. I a més, aquestes reformes milloraran la temporada pels establiments de la zona”; ha explicat el Conseller Pons.

Així, des de la Conselleria consideren aquestes obres “imprescindibles” ja que  no només hi havia un problema estètic sinó estructural. Una opinió que coincideix amb la de l’Ajuntament, amb qui han coordinat totes les actuacions.

“Era una obra necessària i que havíem demanat des de feia 20 anys sense tenir respostes ni solucions”; ha explicat el delegat de Porto Cristo, Joan Gomila. “Per fi hem comptat amb una Conselleria propera i dialogant i que ha fet molta bona feina”; ha matisat el regidor.

Aquestes obres han constat de dues actuacions principals; una primera que reforma i amplia els banys per adaptar-los a la normativa vigent i una segona actuació que reforça el mur de cantil del marge de Llevant del Riuet. Una obra que va poder ser adjudicada amb una rebaixa del pressupost inicial.

Aquesta darrera intervenció és la més costosa i delicada; s’hi han destinat 525.418,18 euros i era necessària per què el moll presentava símptomes clars d’inestabilitat per l’enfonsament del mur del cantil, que sosté el moll i que separa de l’aigua on hi ha els amarraments de les barques. Per reforçar aquest mur s’estan executant més de 120 fonaments dins l’aigua. A més, s’està pavimentat el passeig i també s’ha canviat i millorar l’enllumenat públic.

D’aquí poc més de dues setmanes es podran veure els resultats finals d’aquesta reforma que canviarà i millorarà la imatge del Port. Unes millores que aniran seguides de més actuacions. Així, el Conseller Marc Pons, ha avançat que l’octubre vinent es té previst començar amb la consolidació del penya-segat del Moll.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència