Connect with us

agenda

Conferència: Els antibiòtics, a l’Espai 36

Aquest dimarts, dia 6, a càrrec de Xavier Mesquida, microbiòleg de l’Hospital de Manacor

Els antibiòtics són fàrmacs que s’utilitzen tant en medicina humana com veterinària per al tractament i la prevenció de les malalties infeccioses produïdes per bacteris. Tot i que els primers antibiòtics es van descobrir ara fa més de setanta anys, el seu ús com a medicaments per al tractament de les infeccions no es va generalitzar fins als anys 40.

En l’actualitat, els antibiòtics han esdevingut molt populars per la seva eficàcia i seguretat. Això ha fet que durant molt de temps s’hagin estat utilitzant de forma fins i tot indiscriminada. Els antibiòtics són una excel·lent arma terapèutica però, mal utilitzats, comporten conseqüències negatives, tant per a la salut individual com per a la salut pública.

Quan i com s’han de prendre?. Què és la resistència als antibiòtics?. Quina n’és la causa?. Quins riscos comporta?. Xavier Mesquida, microbiòleg de l’Hospital de Manacor, donarà resposta a aquestes i altres preguntes a la conferència prevista per aquest dimarts, dia 6, a l’Espai 36 de Sant Llorenç, a parti de les 20 hores.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència