Connect with us

Primera Plana

1.243 persones esperen una intervenció quirúrgica a l’Hospital de Manacor

Els ciutadans de les Illes Balears ja poden consultar les llistes d’espera per centre

Els ciutadans de les Illes Balears ja poden consultar les llistes d’espera per centres i especialitats en el web del Servei de Salut.  La consellera de Presidència, Pilar Costa, i la consellera de Salut, Patricia Gómez, han presentat aquesta segona fase del web del Servei de Salut. A l’acte també han assistit la directora general de Transparència i Bon Govern, Montserrat Berini, i el director general del Servei de Salut, Juli Fuster.

Durant la presentació, Pilar Costa ha destacat que es tracta d’una iniciativa que s’implanta per primera vegada a les Illes Balears i que ofereix la possibilitat d’accedir de manera directa, actualitzada i transparent a les dades de les llistes d’espera. D’altra banda, Patricia Gómez, ha reiterat el compromís de que cap pacient esperi més de 6 mesos per una intervenció quirúrgica i més de 2 mesos per una consulta, fet que permetrà retornar el decret de garantia de demora.

En el cas concret de l’Hospital de Manacor més de 1.200 persones esperen una intervenció quirúrgica, dels quals 78 esperen més de 180 díes, 3.752 persones esperen hora per a un especialista, dels quals 35 acumulen més de 60 dies d’espera

En la primera fase, aquesta nova eina que el Servei de Salut va posar a disposició de la població el passat mes de desembre, permetia consultar diverses dades d’interès sobre les llistes d’espera, com ara el nombre de persones pendents d’una intervenció quirúrgica o el temps de demora per ser atès per un especialista.

En data de 31 de març de 2017, 12.569 pacients estaven pendents d’una intervenció quirúrgica. Aquesta xifra representa una davallada del 9,2 % respecte dels 13.845 registrats el 31 de març de 2016. La mitjana de temps de demora es redueix 22,7 dies respecte de l’any anterior en el mateix mes, ja que ha passat de 95,6 dies a 72,9.

En el cas concret de l’Hospital de Manacor més de 1.200 persones esperen una intervenció quirúrgica, dels quals 78 esperen més de 180 díes, 3.752 persones esperen hora per a un especialista, dels quals 35 acumulen més de 60 dies d’espera.

Són tendència