Connect with us

agenda

“La nit de Catalina Homar”, al Teatre Principal de Santanyí

Aquest divendres, dia 2, a les 20’30 hores

Un dels nostres més reconeguts escriptors, José Carlos Llop, s’estrena a la literatura teatral donant veu per primera vegada a l’amant més popular de l’Arxiduc Lluís Salvador, Catalina Homar. Un nom gairebé tabú, un personatge que sempre ha passat com secundari i pràcticament sense biografia.

Llop trenca amb aquest monòleg aquesta “cortina de secrets” que envolten a la figura d’Homar. A l’obra, el personatge ens parla des de la mort. L’escenari sembla el Purgatori. És l’ànima de Catalina Homar qui ens explica què va ser la seva vida, i com un home, Lluís Salvador, li va obrir un univers inimaginable per una pagesa mallorquina de finals del segle XIX.

A La nit de Catalina Homar, ella parla i s’esplaia. Ens diu el que sent i el que sentia, agafa protagonisme i ens demostra que va ser subjecte actiu de la seva vida i no comparsa. Parla de sentiments i d’idees, retrata el seu món, conta sobre el seu amant però també sobre l’amor i la solitud i el paper de la dona. Ens explica el seu paisatge com un referent moral però també com un autoretrat. Ens fa riure i ens regala duresa, però també vitalisme a rompre. Entenem encara més, quan la contemplam, aquell vers de Robert Graves que diu: “l’home fa, la dona és”.

L’aplaudida actriu mallorquina Catalina Solivellas dóna vida a aquesta altra Catalina en un tour de force que promet veritat, emoció i memòria.

Durada: 55 minuts. Idioma: català. Autor: José Carlos Llop. Intèrpret: Catalina Solivellas. Direcció i escenografia: Rafel Lladó. Disseny i confecció de vestuari: Cortana-Rosa Esteva. Disseny d’il·luminació: Maria Domènech (AAI). Composició musical: Jaume Manresa. Creació vídeo: Miquel Àngel Raió: Producció executiva: Produccions de Ferro. Ajudant de dirección: Joana Castell. Agraïments: Joan ‘de s’Estaca’ Abraham, Celler Can Picó, Catalina Florit, Maria Gaià, Joana Gomila, Antonio Gutmeyer i Carlota Bauzá de Mirabó, Jaume Mas, Neron i Raquel Pérez, Toni Socias, Vito Tous.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com