Connect with us

Artà

El Parc Natural de Llevant restringeix el pas de vehicles

Només hi podran circular els vehicles autoritzats

Aquesta setmana el pas de vehicles més enllà de l’aparcament del Parc Natural de Llevant ha quedat restringit; només hi podran circular els vehicles autoritzats. La mesura s’ha pres després que s’hagi constatat any rere any que, en dies puntuals,   els visitants utilitzaven els tres camins que surten des d’aquest punt per estacionar-hi ocupant un dels sentits, amb la qual cosa es posava en risc la seguretat.

Aquesta pràctica pot impedir el pas als vehicles que han d’atendre emergències, en un rescat de muntanya o un incendi forestal, per exemple, fet pel qual s’ha decidit senyalitzar amb cadenes baixes la prohibició de circular, de manera temporal i només en dies de gran afluència, fins que se cerqui una solució més integrada en el paisatge.

Aquestes cadenes no impedeixen el pas dels vianants, les bicicletes ni les persones amb discapacitat, tot i que el Parc no hi està adaptat, motiu pel qual es preveu començar enguany les tasques d’adaptació dels accessos i un itinerari de descoberta de la natura.

Per evitar aglomeracions i embossos i oferir aparcament regulat al màxim nombre d’usuaris possible, la zona de l’aparcament s’ha començat a reordenar per deixar lliure el caminal per a vianants i alhora poder donar cabuda a prop de 70 vehicles, ha informat el Govern.

Són tendència