Connect with us

Actualitat

Així serà el futur Centre Internacional de Fotografia Toni Catany

El projecte presentat per l’arquitecte Josep Lluís Mateo,  ha guanyat el concurs d’idees

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha resolt el concurs d’idees per a la construcció del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, a Llucmajor, a favor de l’arquitecte català Josep Lluís Mateo i el seu estudi Mateo Arquitectura, a qui se li adjudicarà el servei de redacció del projecte bàsic i d’execució i la direcció d’obra, així com els treballs derivats per a la rehabilitació de la casa del fotògraf llucmajorer, la del també fotògraf del mateix poble Toni Monserrat i un tercer immoble anomenat sa Trinxa.

El segon i tercer lloc han estat, respectivament, pel projecte de l’arquitecte Diego Pastoriza Estévez, de l’estudi Socaire Arquitectos, i pel projecte d’Antonio Forteza Forteza.

El projecte guanyador uneix la casa de Catany i la de Monserrat a partir d’un pati central, ampli, que serà l’accés general i l’espai inicial de trobada del visitant. L’entrada pel carrer de Cardenal Rossell, tendrà un control a l’esquerra i un gran expositor de llibres i materials comunicatius a la dreta, protegits per un porxo, per accedir al pati. En aquest nivell, hi ha la planta d’exposicions. Baixant una planta hi haurà les exposicions temporals amb una estructura moderna, flexible, oberta, segons la memòria del projecte. Les condicions expositives seran diverses: a l’interior de l’antiga casa de Tomàs Monserrat seran espais més petits i definits. La dualitat de condicions, entre l’obertura espacial en front d’habitacions, possibilitarà la multiplicitat de propostes escenogràfiques per presentar les peces. Sobre el jardí, un petit pavelló recollirà les aules i espais de trobada informativa. Entrant per la porta de l’antiga casa de Toni Catany s’accedirà al nucli central de serveis del centre: conservació, biblioteca, oficines i arxiu.

Josep Lluís Mateo (Barcelona, 1949) dirigeix l’estudi propi Mateo Arquitectura. Entre els seus projectes més recents destaquen la remodelació del Mercat del Ninot de Barcelona, la seu de la Filmoteca de Catalunya, el Centre de Cultura Contemporània de Castelo Branco a Portugal o el pavelló d’entrada a la Galeria Nacional de Praga. Ha fet i executa obres importants a França, Alemanya, Suïssa, Holanda, Croàcia, Txèquia, la Xina o el Líban, entre altres països.

Són tendència