Connect with us

Actualitat

Xisca Mora: “La inseguretat només es pot combatre amb més vigilància”

Queda descartada la possibilitat de que dos dels detinguts per l’assalt a la finca del municipi siguin veïnats de Porreres

Porreres insisteix en reivindicar la necessitat d’incrementar la vigilància per lluitar contra l’increment de robatoris que sofreix el municipi des del passat mes de novembre. Aquesta petició s’ha vist reforçat pels trits esdeveniments viscuts en el poble aquest passat cap de setmana, després de l’assalt sofert per un matrimoni a les afores del poble que va acabar amb la mort d’un dels lladres per un tir d’escopeta. La batlessa de Porreres té clar que la inseguretat només es pot combatre en més vigilància. De fet, aquesta va ser una de les decisions adoptades en una recent Junta de Seguretat celebrada el passat mes de gener. La batlessa reconeix que els fets ocorreguts dissabte passat han coincidit després d’unes setmanes a on s’havia pogut comprovar més vigilància per part de la Guàrdia Civil al poble. Xisca Mora recorda que el problema de la inseguretat és una qüestió que preocupa i molt als veïnats, que fins ara l’únic recurs que tenien era el d’acostar-se fins a l’Ajuntament per queixar-se i demanar mesures. Mora insisteix en recordar que les possibilitats del Consistori a l’hora de prendre mesures en matèria de seguretat són molt limitades, perquè entre altres raons ni siquiera poden incrementar la plantilla d’efectius de la Policia Local per culpa de la Llei d’estabilitat pressupostaria.

La batlessa de Porreres també ha fet incís en què el problema d’inseguretat que sofreix el seu poble es pot fer extensiu a la resta de pobles del Pla de Mallorca que des de fa mesos també pateixen una allau de robatoris

La batlessa de Porreres també ha fet incís en què el problema d’inseguretat que sofreix el seu poble es pot fer extensiu a la resta de pobles del Pla de Mallorca que des de fa mesos també pateixen una allau de robatoris, i que tots depenen de la mateixa caserna de la Guàrdia Civil a Vilafranca, que manté el servei de vigilància al carrer, perquè que des de fa mesos tanca les portes a les dues del capvespre, fet que dificulta la tramitació de denúncies per part dels veïnats afectats.

Cal recordar que aquest passat dilluns quedaren arrestats la resta de persones que intervingueren en l’assalt al matrimoni de Porreres. Un d’ells es va entregar voluntàriament a la Guàrdia Civil, mentre que altres dos varen ser detinguts al llarg del capvespre. També s’ha confirmat que els detinguts no són veïnats de Porreres, tal i com s’havia especulat en aquestes últimes hores sinó que residien a Campos. Aquest dimecres passaran a disposició judicial.

Són tendència