Connect with us

Actualitat

La Ruta del Vidre s’atura a Manacor per donar a conèixer la importància del reciclatge

16 municipis més participen en la iniciativa que aquest dilluns ha passat per la Plaça des Mercat

Aquest dilluns el mercat de Manacor ha rebut la Ruta del Vidre. Una iniciativa que té com a objectiu sensibilitzar a la població sobre la importància de separar en origen els envasos de vidre. Dos educadors ambientals han estat els encarregats de transmetre tota la informació als visitants que també han estat obsequiats amb bosses i imants amb indicacions de com i què es pot reciclar.

Per exemple, les bombetes, els miralls, els vidres de les finestres de casa o del cotxe, els tassons, les copes, els pots de medicament o els taps dels pots i les botelles no es reciclen, per tant no es poden llançar al continador del vidre

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor, Pedro Rosselló, juntament amb el tècnic de l’àrea, també han visitat la Ruta del Vidre a Manacor.“Som ben conscients de la necessitat d’impulsar el reciclatge i les polítiques que l’afavoreixen, la cura del medi ambient i l’aprofitament dels recursos que suposen les nostres deixalles són una necessitat real i per això, perquè compartim els seus objectius, estam encantats de rebre la ruta del vidre a Manacor “, ha explicat Pedro Rosselló.

Aqueta ruta  també pretén augmentar el percentatge de recollida de vidre en els 17 municipis que formen part de la ruta. Així mateix, els educadors ambientals estudiaran els hàbits de reciclatge a les llars i establiments hotelers de Manacor i dels municipis participants. D’aquesta manera, es podran aconseguir dades concretes per poder dur campanyes futures adaptades a les necessitats de cada un dels municipis.

Durant el 2017 als contenidors verds de Mallorca es varen recollir 26.400 tones de vidre, el que suposa un increment de 7,5% respecte de 2016. Però tot i que el vidre és una de les fraccions que més se separa, encara n’arriba molt a la incineradora i per això des del Consell de Mallorca i des d’Ecovidrio varen posar en marxa aquesta ruta del vidre.

Cal destacar la importància de separar bé en origen el vidre, ja que el seu material es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos de manera indefinida i sense perdre les seves propietats originals. La Ruta del Vidre recorrerà, a més de Manacor, 16 municipis més de l’Illa; Alcúdia, Andratx, Ses Salines, Llucmajor, Artà, Capdepera, Calvià, Santa Margalida, Felanitx, Campos, Marratxí, Muro, Pollença, Inca, Santanyí i Sant Llorenç des Cardassar.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència