Connect with us

Actualitat

Hi haurà noves exhumacions a Porreres i Montuïri

La Comissió Tècnica de Desapareguts i Fosses de Balears ha acordat el seu Pla d’Actuació 2017

La Comissió Tècnica de Desapareguts i Fosses de les Illes Balears, òrgan tècnic depenent de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, ha acordat el seu Pla d’Actuació 2017.

El passat dimecres 26 d’abril, la Comissió Tècnica, presidida per la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, i amb la presència de representants de Memòria de Mallorca, la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), els consells insulars i el Fòrum per a la Recuperació Històrica d’Eivissa i Formentera, a més d’aprovar el document d’actuacions realitzades al llarg del 2016, va aprovar el Pla d’Actuacions que s’han d’impulsar durant el 2017 i que inclou:

-La segona fase de Porreres, una vegada tramitada i enviada per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports la documentació que sol·licita l’Ajuntament de Porreres. Un cop complimentat aquest tràmit administratiu, s’acordaran reunions prèvies amb les famílies afectades per l’enderroc i posterior reconstrucció dels nínxols i capelles afectades per aquesta segona fase; actuacions fetes sempre amb les màximes garanties envers totes les famílies implicades.

També s’ha aprovat encarregar estudis de viabilitat de la fossa del cementiri de Manacor

De manera paral·lela a la segona fase de la fossa de Porreres, s’impulsarà els projectes d’exhumació de:

-La fossa de Montuïri (Mallorca).
-La fossa de Sant Ferran (Formentera).

En aquest sentit, s’ha prioritzat, a petició de les associacions de Memòria de Mallorca i les Pitiüses, aquells casos en què encara són vius familiars directes de primera generació.

De manera paral·lela i per tal d’optimitzar i aprofitar al màxim els recursos i els trasllats d’equips de feina a Eivissa i Formentera, es va aprovar també encarregar estudis de viabilitat de la fossa del cementiri vell d’Eivissa, a ses Figueretes, i la fossa de Manacor. Aquests certificats de viabilitat podran aclarir si és possible procedir a l’excavació de les dues fosses.

Són tendència