Connect with us

Actualitat

Guerra Civil: Recollides proves d’ADN per localitzar víctimes desaparegudes a Manacor, Sa Coma i Porreres

Totes són víctimes desaparegudes entre 1936 i 1939

Fins aquest dimecres 21 de febrer de 2018, són fins a vint les mostres d’ADN recollides de familiars d’un total de 18 víctimes desaparegudes durant la Guerra Civil i el franquisme per part de la Comissió Tècnica de Persones Desaparegudes i Fosses, adscrita a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports. Les mostres recollides fins ara són de 4 fills i 4 filles, 5 nétes, 3 nebodes, 2 nebodes-nétes i 2 nebots-néts. Els donats, a més, han aportat, també, fotografies i documents sobre els seus familiars represaliats.

Són víctimes que suposadament es troben enterrades en les fosses de Marratxí (1), Manacor (2), Ses Figueretes (1), Sa Coma (1), Porreres (2) o de les que no es coneix on estan enterrades (11). Totes són víctimes desaparegudes entre 1936 i 1939.

La Comissió Tècnica de Persones Desaparegudes i Fosses insisteix a fer una crida a totes les famílies que tenguin parents desapareguts perquè es facin les proves d’ADN per tal de contrastar-les amb les restes exhumades i les que es puguin exhumar durant enguany de cara al pla d’acció d’exhumacions que aplicará la Conselleria.

Són tendència