Connect with us

Actualitat

Calonge tindrà servei farmacèutic al local de la gent gran

L’Ajuntament de Santanyí ha cedir un espai perquè els ciutadans d’aquest nucli tingui servei de farmàcia

Des del passat divendres 16 de febrer, i fins que no obri el nou establiment l’adjudicatari de la farmàcia del poble, els veïnats de Calonge tindran servei farmacèutic al local de la gent gran. I és que s’ha posat en marxa una farmaciola mentre s’espera a que hi hagi una farmàcia oberta al nucli.

Fa uns dies, la farmacèutica de s’Horta, nucli de Felanitx que és a poc més d’un quilòmetre de Calonge, es va posa en contacte amb l’Ajuntament de Santanyí perquè estava en situació d’oferir el servei de farmaciola. Immediatament, el consistori santanyiner ha posat a disposició de la farmacèutica un espai al local de la gent gran de Calonge perquè pugui atendre als veïnats que necessitin algun tipus de medicament. Així, coincidint amb els dies que el metge passa consulta al poble (dilluns, dimecres i divendres), la farmacèutica serà allà a les 13.30 per saber quins medicaments demanden els pacients, i el mateix dia a l’horabaixa o l’endemà dematí, segons la disponibilitat, els veïnats ja podran tenir el que necessitin. La farmacèutica es posarà d’acord amb el pacients perquè sigui més còmode com rebre la medicació.

Des de l’Ajuntament de Santanyí s’insisteix en que aquests dies en que no hi ha hagut servei han suposat un bon mal de cap per a molts de calongins, i que es podria haver evitat si s’hagués actuat amb previsió des de la Conselleria de Salut. Des del Consistori també denuncien que  des de la Direcció General de Farmàcia no s’han posat en cap moment en contacte amb el consistori per comunicar en quina situació quedava la cobertura farmacèutica del poble, o si era necessària la col·laboració de l’Ajuntament.

Són tendència