Connect with us

agenda

“Excés d’equipatge”, la darrera obra literària de Gabriel Mestre

L’escriptor presentarà el nou llibre aquest divendres, dia 23, a la Casa de Cultura de Felanitx i dimarts, dia 13 de març, a la llibreria Born de Llibres a Palma

Els bons amants de la literatura teniu una cita aquest divendres, dia 23 de febrer, a les 20 hores, a la Casa de Cultura de Felanitx. L’escriptor de Felanitx, Gabriel Mestre, presentarà en societat la seva darrera novel·la, que en aquesta ocasió ha titulat ‘Excés d’equipatge’.

“...aquesta revolta no té un objectiu ideològic com altres que n’hi ha hagudes al llarg de la història, que per una altra banda quasi totes han acabat de la mateixa manera. No. Ara es tracta d’una gent que vol el seu lloc a la taula del banquet, que vol tenir accés a uns béns de consum que fins ara només li han fregat pels morros i mai no li han deixat tastar. No volen acabar amb les injustícies, volen venjar-se de les injustícies ocupant el lloc que fins ara han ocupat els seus explotadors, que per una altra banda, s’han convertit en el referent, el model a imitar…”.

Així explica un dels personatges d’aquesta novel·la la revolta mundial que ha d’acabar amb la civilització tal com la coneixem avui en dia. “Si tots els descontents del Món s’alçassin alhora, no hi hauria força suficient per aturar-los” és la idea que genera aquesta catàstrofe planetària. Però l’autor no ens fa un relat apocalíptic de la fi del món. Aquesta convulsió mundial es viu des de la quotidianitat de Calderitx, un poble qualsevol de la Part Forana de Mallorca, on mentre el Món s’ensorra, la gent segueix amb les seves aventures amoroses, les seves intrigues municipals, les seves especulacions immobiliàries… tant que un moment del relat, el batle arriba a dir “Bufa! Aquesta sí que és forta! I nosaltres, aquí, neguitosos per una moció de censura”. Aquest és només un petit avanç de la història.

A l’acte de divendres a Felanitx també intervindran Valentín Mendoza i Joan Martorell.

Són tendència