Connect with us

Actualitat

En el 2025 tot l’enllumenat públic haurà de ser de baix consum (LED)

El conseller Marc Pons ha explicat a les entitats locals el contingut de la futura llei de canvi climàtic

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, acompanyat del director general d’Energia i Canvi Climàtic, Joan Groizard, s’ha reunit avui amb la junta de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), per explicar el contingut de la futura llei del canvi climàtic.

Pons ha recordat que durant la redacció del projecte es mantingueren reunions amb la FELIB i que l’esborrany ja inclou mesures consensuades amb els ajuntaments. Així i tot, el conseller ha informat que en breu s’iniciarà el període d’exposició pública de l’esborrany de l’avantprojecte de la llei, durant el qual cada ajuntament –igual que tot el sector privat i la ciutadania- podrà presentar les que consideri oportunes.

El conseller ha insistit  en què el canvi climàtic implica tant  les administracions públiques -en tots els àmbits territorials, incloent el local- com el sector privat i que, per això, la llei ha cercat el consens per poder garantir la seva efectivitat. Ha destacat també que les mesures que inclou estan planificades a mig i llarg termini i que, per tant, hi ha temps perquè sigui possible la transició.

La nova llei també contempla la incorporació de plaques solars als aparcaments de més de 1.000 metres quadrats i la instal·lació de sistemes renovables i  d’eficiència energètica a les administracions públiques

Algunes de les mesures que preveu la llei de canvi climàtic impliquen directament als ajuntaments com l’obligació que el 2025 tot l’enllumenat sigui de baix consum (LED), la incorporació de plaques solars als aparcaments de més de 1.000 metres quadrats i la instal·lació de sistemes renovables i  d’eficiència energètica a les administracions públiques. De fet, hi ha ajuntaments que han iniciat el canvi d’enllumenat. La implicació dels ajuntaments en la instal·lació de punts de recàrrega (que ha comptat i seguirà tenint ajudes del Govern, cofinançades amb fons FEDER) ha estat clau per convertir les Illes Balears en líders en infraestructura de càrrega.

Són tendència