Connect with us

Societat

El forn Ca’n Beñó de Manacor optarà a guanyar el Concurs a la Millor Ensaïmada del Món

Deu forns de Mallorca i Menorca disputaran, el proper dia 1 de març “Dia de les Illes Balears”, la prova final

La primera fase del II Campionat Mundial d’Ensaïmades, impulsat per Fills de Ramón Oliver, ja ha conclòs. Un total de 28 forns i pastisseries han presentat la seva ensaïmada al certamen, de les quals dues procedien de Menorca i la resta de Mallorca. Els deu forns que, després del tast privat del passat 15 de febrer, han passat a la gran final són:

Forn Ca Segura (Muro) – Mallorca
Pastisseria Ca Pons (Es Mercadal) – Menorca
Ca’n Joan de s’Aigo (Palma) – Mallorca
Pastisseria Real (Palma) – Mallorca
Herbera Bakery (Ciutadella) – Menorca
Fleca Pastisseria Pitiusas (Palma) – Mallorca
Forn i Pastisseria Gelabert (Llubí) – Mallorca
Forn Ca Na Juanita (Alaró) – Mallorca
Forn Ca’n Beñó (Manacor) – Mallorca
Forn Ca Rafel (Búger) – Mallorca

Entre els 34 establiments que es van inscriure inicialment dos eren barcelonins i tres menorquins. De tots ells, finalment van ser 28 els candidats que van presentar les seves respectives ensaïmades per ser catades i analitzades per un jurat d’experts compost per quatre integrants de la Associació de Forners i Pastissers de Balears, en presència del seu president, Pep Magraner.

El proper dia 1 de març, amb motiu del “Dia dels Illes Balears”, se celebrarà la fase final del campionat a la zona de carpes instal·lades al  Parc de la Mar de Palma. Els 10 forns i pastisseries finalistes hauran d’aportar dues ensaïmades llises grans, sense sucre de cobertura i d’un pes aproximat de 250 grams (una per al seu tast i una altra per valorar la seva presentació). A les 17 hores, excepte canvis per temes organitzatius, donarà inici el concurs per decidir quin d’elles serà coronada com la Millor Ensaïmada del Món de 2018.

Els concursants opten a tres grans premis: 250kg de farina per al tercer classificat, 500kg per al segon classificat i 1.000kg per al guanyador.

Són tendència