Connect with us

Manacor

La científica Catalina Pomar imparteix una conferència a l’IES Mossèn Alcover per a fomentar l’interès en la ciència

Aquestes xerrades s’han dut a terme a diferents centres educatius dins el marc de les jornades del Dia de la Dona Científica, que és commemora l’11 de febrer

L’Institut d’Investigació Sanitària de Balears i la Conselleria d’Educació amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears han organitzat xerrades en diferents centres de les Illes amb diferents investigadors i científics per fomentar aquest tipus d’estudis entre els escolars.

A l’IES Mossèn Alcover ha estat la manacorina Catalina Pomar qui ha explicat als alumnes la seva experiència personal i els ha relatat el paper de la dona a la Ciència al llarg dels anys.

Cada vegada són més les dones que se sumen a aquest tipus d’estudis però encara existeix una gran diferencia, sobretot quan parlem de carreres relacionades amb matemàtiques, ciència o enginyeries.
Catalina Pomar és llicenciada en bioquímica i biologia per la Universitat de les Illes Balears. Actualment està a les portes de presentar la seva tesi doctoral que versa sobre la relació dels components de la llet materna i la llet de fórmula i  l’obesitat.

La seva principal investigació està encaminada a millorar la llet de fórmula per apropar-la cada vegada més a la llet materna. Pomar, ha fet múltiples publicacions a revistes científiques i és un exemple de la intenció d’aquestes xerrades; posar en valor del paper de la dona en la ciència.

Són tendència