Connect with us

Comunitat

L’escultura ‘La Balanguera’, de Jaume Mir, serà exposada a Brussel·les

El Consell de Mallorca té intenció de recuperar i divulgar la figura de l’escultor felanitxer

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha visitat aquest dimarts el taller de l’escultor mallorquí Jaume Mir amb motiu de la propera exportació d’art mallorquí a Europa. Es tracta de l’escultura ‘la Balanguera’, que presidirà un dels espais “més emblemàtics” de Brussel·les, prop del Parlament Europeu.

L’acte es durà a terme el 10 d’abril per commemorar la creació del Consell Interinsular de Mallorca, l’òrgan previ d’autogovern de Balears, segons informa la institució insular en un comunicat. Ensenyat ha felicitat a la família de Jaume Mir davant “aquesta important fita que permetrà exportar l’art i la manera de ser de la ciutadania de Mallorca”.

“Una nova representació plàstica de l’art mallorquí estarà present a Europa”, ha manifestat Ensenyat, qui ha volgut recordar que ja hi ha un altre gran símbol de l’art mallorquí: la cúpula de Barceló a la Sala dels Drets Humans de l’ONU. D’altra banda, el president ha anunciat que la intenció del Consell de “recuperar i divulgar la figura de l’escultor Felanitx”.

Són tendència